سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نسبت به افزایش روند بیماری در 5 استان جنوبی کشور هشدار داد و در عین حال درباره روند واکسیناسیون علیه کرونا در کشور توضیحاتی ارائه کرد.

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: در استان‌های جنوبی کشور به ویژه استان بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد ما شاهد افزایش روند بیماری هستیم. در حال حاضر ۳۲ شهر قرمز و ۱۷۴ شهر نارنجی و ۲۴۲ شهر زرد داریم. روند در استان هرمزگان و بوشهر گرچه افزایشی بود، اما کندتر شده است. امیدوارم این روند کندتر شود و مردم عزیزمان هم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بتوانند این روند را معکوس کنند و روند نزولی شود.

وی افزود: البته روند کلی کشور یک روند نزولی است. با این حال اگر رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی نگیریم، قطعا سایر استان‌ها هم می‌توانند درگیر شوند. با توجه به فصل گرما و از طرفی ویروس‌های جهش‌یافته‌ای که وجود دارد، قطعا می‌تواند برای شیوع بیماری موثر باشد.

رییسی افزود: راه هم مشخص است که اولینش رعایت پروتکل‌هاست و از طرف دیگر هم انجام واکسیناسیون برای گروه‌های سالمند و گروه‌هایی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند که باید واکسیناسیون را تسریع کنیم که این کار می‌تواند بسیار موثر باشد.

رییسی ادامه داد: امیدوارم با تامین واکسن‌هایی که انجام می‌شود، روند واکسیناسیون‌مان طی روزهای آینده بیشتر شود که البته بیشتر هم شده و ما هفته آینده قطعا اخبار بهتری در زمینه تامین واکسن و انجام واکسیناسیون برای گروه‌های هدف خواهیم داشت. از همه مردم هم تشکر می کنم و درخواست می‌کنم که همه مردم حتی افرادی که واکسن تزریق کردند، پروتکل‌ها را جدی بگیرند تا ایمنی کامل برای کشور حاصل شود.

تاخت و تاز ویروس هندی در دنیا

رییسی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: امروز جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با ریاست رییس جمهور و همه اعضا برگزار شد که بر روند بیماری بر سطح دنیا مروری داشتیم. به هر حال کرونا ویروسی است که مرتبا خودش را تغییر می‌دهد، جهش می‌کند و تغییر شکل می‌دهد. در سطح دنیا، کشور هندوستان همچنان میزان بالایی از بیماری روزانه را دارد و مرگ و میر هم آنجا بالاست. در کشورهای جنوب شرق آسیا نیز میزان بیماری رو به افزایش است. در کشورهای شرقی ایران هم میزان بیماری افزایش یافته است. در غرب کشور هم برخی همسایه‌ها دچار افزایش بیماری هستند.

وی گفت: به‌طور کلی ویروس هندی در سطح دنیا همچنان در حال تاخت و تاز است. حتی کشورهایی که میزان زیادی واکسن زدند هم در امان نیستند و میزان ابتلا همچنان بالاست. البته به این معنا نیست که واکسن اثر ندارد. قطعا واکسن در کاهش بستری و مرگ و میر بسیار موثر است و خوشبختانه این خبر خوبی است که ویروس کرونا علی‌رغم جهش‌هایی که دارد، اما یک ویروس واکسن‌پذیر است و تزریق واکسن به میزان کافی و تزریق واکسن به افراد سالمند و در معرض خطر می‌تواند در کنترل بیماری بسیار موثر باشد.

رئیسی گفت: بر این اساس در کشورهایی که به میزان قابل توجهی واکسن تزریق کردند، میزان مرگ و میر به شدت کاهش یافته است. این خبر خوبی است از این جهت که درست است که این ویروس جهش یافته و افراد زیادی را مبتلا می‌کند، اما همین واکسن‌پذیری‌اش یک امید است تا میزان مرگ و میر در کشورها بسیار کم شود.

وضعیت واکسیناسیون در کشور

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور گفت: اولا مردم عزیزمان به هیچ وجه در زمینه تزریق دوز دوم واکسن نگرانی نداشته باشند. به اندازه کافی واکسن برای تزریق دوز دوم در دسترس قرار گرفته و توزیع هم شده است. امروز هم تعدادی از واکسن‌ها را مجددا توزیع می‌کنیم برای کسانی که دوز دوم‌شان را دریافت نکردند. بر این اساس در افراد ۷۰ سال به بالا کسانی که دوز دوم را تزریق نکردند، قطعا همه را واکسینه می‌کنیم و افراد جامانده از گروه ۷۰ ساله به بالا هم واکسینه می‌شوند.

رییسی گفت: چند روز گذشته در سطح شهر تهران مشکلاتی در زمینه برخی تجمعات برای واکسن وجود داشت که با راه‌اندازی ۷۵ مرکز تجمیعی در سطح استان، دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه در همین ایام هم واکسیناسیون در تمام استان‌های کشور انجام شد و مشکل خاصی وجود نداشت.

وی درباره نگرانی مردم در زمینه تاخیر در تزریق واکسن گفت: واکسن‌هایی که در کشور تزریق شده مانند آسترازنکا و اسپوتنیک تا ۱۲ هفته فاصله اشکالی ایجاد نمی‌کند. واکسن سینوفارم هم تا 8 هفته موردی ندارد. ضمن اینکه ما دوز دوم را قطعا خواهیم زد.

تا پایان سال کل جامعه حداقل دوز اول را دریافت خواهند کرد

رییسی گفت: در زمینه واکسن تولید داخلی، باید مجددا به دانشمندان داخلی کشور و شرکت‌های دانش‌بنیان تبریک بگوییم که با همت بلندی که دارند، به سمت تولید واکسن داخلی رفتند. مردم هم که همیشه قدردان دانشمندان هستند و ما هم همیشه قدردان دانشمندان‌مان خواهیم بود. ما در سطح کشور با پلتفرم‌های مختلف و گوناگون واکسنی که داریم تولید می‌کنیم، آینده بسیار خوبی در پیش رو داریم. برخی واکسن‌های دیگرمان ظرف این هفته و هفته آینده هم فاز دو یا سه خود را آغاز می‌کنند یا مجوز مصرفشان صادر خواهد شد.

 وی گفت: فکر می‌کنم که بسیار امیدبخش است که با ورود واکسن‌های داخلی واکسیناسیون ادامه یابد. روز گذشته هم مقام معظم رهبری مانند همیشه اقدام بسیار ارزنده‌ای انجام دادند که فکر می‌کنم این بزرگترین تشویق و دلگرمی برای دانشمندان داخلی است و نشان‌دهنده اعتماد به واکسن داخلی است. زمانیکه رهبر کشور اعتماد کرده و واکسن داخلی را تزریق می‌کنند، این بزرگترین تشویق برای دانشمندان داخلی است. نه فقط برای واکسن برکت، بلکه برای همه تولیدکنندگان داخلی که اعتماد به واکسن داخلی در سرلوحه کار قرار گرفته است.

رییسی همچنین اظهار کرد: در ماه‌های آینده 7 تا 8 میلیون دوز ماهانه فقط از واکسن داخلی در اختیار خواهیم داشت و واکسن‌هایی هم که از خارج از کشور خریداری کردیم، به دستمان می‌رسد و فرآیند واکسیناسیون تسریع خواهد شد.

او گفت: از آنجا که این فرآیند تولید پیوسته و پایدار است، دیگر دچار کمبود نخواهیم شد و قولی که از طرف دولت به مردم داده شده مبنی بر اینکه تا پایان سال برای تمام گروه‌های هدف حداقل یک دوز واکسن تزریق می‌کنیم، مطمئن باشید که محقق می‌شود.

رضایت از رعایت پروتکل‌ها در انتخابات

رییسی اظهار کرد: در گزارشی که امروز داده شد، ارزیابی از شیوه رعایت پروتکل‌ها در برگزاری انتخابات ارائه شد؛ هم وزارت کشور و هم وزارت بهداشت در زمینه ارزیابی‌هایی که در سطح کشور انجام شده، گزارش ارائه دادند. در مجموع بحث انتخابات با رعایت حدود ۷۷.۹ درصد رعایت پروتکل‌ها که نزدیک به ۸۰ درصد است، وضعیت راضی‌کننده‌ای داشت.

وی افزود: گرچه که در برخی نقاط مشکلاتی به ویژه در انتخابات شوراها وجود داشت که در بحث تبلیغات در برخی نقاط تجمعاتی داشتیم، اما در مجموع انتخابات بسیار خوب برگزار شد و همکاری عزیزان ما در ناجا، بهداشت محیط، وزارت بهداشت، هلال احمر، بسیج و... بسیار انتخابات خوبی از نظر رعایت پروتکل‌ها برگزار شد.

کد خبر 610187

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha